Aidsfonds

Betere campagnecommunicatie

Organisatieverandering

Hoe kunnen we de interne bekendheid en het imago van de afdeling communicatie verbeteren?

Stop Aids Now ervoer dat de afdeling communicatie pas in een te laat stadium betrokken wordt. Dat is een gemiste kans. In de beginfase worden de belangrijkste keuzes gemaakt zoals de insteek van de communicatieactiviteit, de vorm, de in te zetten kanalen, de kernboodschap, budget en planning. Allemaal essentiële keuzes die van grote invloed zijn op de kans van slagen van de activiteit. Het tijdig betrekken van communicatieprofessionals kan veel problemen achteraf voorkomen. Maar hoe pak je dat aan?


Serious Event

Voor het vraagstuk van de afdeling communicatie van Stop Aids Now organiseerden wij een BrainstormXL in de oude Lijm en Gelatine fabriek (nu Lijm&Cultuur) in Delft. Ongeveer 100 interne medewerkers én communicatiecollega's uit het bedrijfsleven kwamen samen om tot een werkbare aanpak te komen voor het vraagstuk. Een dynamisch én hectisch evenement waar de deelnemers met veel enthousiasme aan de slag gingen

Serious Impact

Het resultaat was een een concreet plan lag waarmee de afdeling communicatie en andere medewerkers hebben afgestemd hoe elkaar tijdig te betrekken zodat niet alleen ergernis maar ook tijd en geld werd bespaard.

Effectief inzetten van de afdeling communicatie

Aidsfonds


Andere klantcases

Of ga terug naar alle klantcases

Betere campagnecommunicatie

Hoe kan de afdeling communicatie van Stop Aids Now eerder betrokken worden bij campagnes? BrainstormXL ging aan de slag met dit vraagstuk.

Lees meer

Hoe profileer ik mij als MD’er

Hoe meer regie en richting te geven aan je eigen carrière? Deelnemers gingen aan de slag met eigenaarschap over de eigen loopbaan.

Lees meer

Praktijkgericht onderzoek

Onderwijsvernieuwing rondom praktijkgericht onderzoek door afstemming en samenwerking met het bedrijfsleven

Lees meer

Van beleid naar praktijk

In één dag van beleidsnotitie naar een aanzet tot implementatie. Met BrainstormXL gingen de deelnemers 'back to the future' om concrete stappen te zetten richting de toekomst.

Lees meer

24-uurs - Kaders en Kansen

Wat bindt en onderscheidt ons? Voor het Montessori Kenniscentrum organiseerde BrainstormXL een 24-uurs conferentie voor alle directeuren in het basisonderwijs.

Lees meer

Meest klantgerichte supermarkt

Hoe kunnen we de verwachtingen van onze klanten blijven overtreffen? In deze super BrainstormXL gingen in vier dagen maar liefst 400 medewerkers met deze uitdaging aan de slag.

Lees meer
Laat je informeren

Je bent geïnspireerd, maar heb je nog geen goed beeld van wat een serious event is en wat het voor jouw organisatie kan bijdragen?
Bel even of stuur even een berichtje.