NMV

24-uurs - Kaders en Kansen

Missie en visie ontwikkeling

De Nederlandse Montessori Vereniging (NVM) verbindt vrijwel alle Nederlandse montessorischolen onderling met elkaar en staat voor een modern en hedendaags onderwijs. Voor het Montessori Kenniscentrum organiseerde BrainstormXL een 24-uurs conferentie voor alle directeuren in het basisonderwijs. Het thema van deze conferentie: Kaders en Kansen; anders verantwoorden in Montessori onderwijs.

Serious Event

Het zijn zware tijden voor het onderwijs. We worden overladen met nieuwe initiatieven en eisen. Van opbrengsten tot opvoeden, van techniek tot seksuele verscheidenheid. En wij als Montessorischolen doen ons best om bij te blijven. Maar doen wij dit wel slim? Maken we wel gebruik van elkaar en laten we wel genoeg zien van de kwaliteiten en krachten van ons prachtige onderwijs? Wij denken van niet en berichten uit het veld zeggen ons hetzelfde.

Serious Impact

Maar de NMV pakt de handschoen op! Zichtbaar en bevlogen. Ze wilde geïnspireerd aan de slag gaan met de onderwerpen:
• Wat bindt ons (visie)?
• Wat maakt ons onderscheidend?
• Hoe maken we resultaten - waaronder de tussenopbrengsten - zichtbaar?
• Hoe doe jij dat in jouw school?

Kaders en Kansen; anders verantwoorden in Montessori onderwijs


Andere klantcases

Of ga terug naar alle klantcases

Goede en toegankelijke zorg

Welke vakkennis is nodig en welke praktische oplossingen zien verpleegkundigen om goede, veilige en toegankelijke zorg te kunnen blijven bieden. Nu en in de toekomst?

Lees meer

Betere campagnecommunicatie

Hoe kan de afdeling communicatie van Stop Aids Now eerder betrokken worden bij campagnes? BrainstormXL ging aan de slag met dit vraagstuk.

Lees meer

Hoe profileer ik mij als MD’er

Hoe meer regie en richting te geven aan je eigen carrière? Deelnemers gingen aan de slag met eigenaarschap over de eigen loopbaan.

Lees meer

Praktijkgericht onderzoek

Onderwijsvernieuwing rondom praktijkgericht onderzoek door afstemming en samenwerking met het bedrijfsleven

Lees meer

Van beleid naar praktijk

In één dag van beleidsnotitie naar een aanzet tot implementatie. Met BrainstormXL gingen de deelnemers 'back to the future' om concrete stappen te zetten richting de toekomst.

Lees meer

24-uurs - Kaders en Kansen

Wat bindt en onderscheidt ons? Voor het Montessori Kenniscentrum organiseerde BrainstormXL een 24-uurs conferentie voor alle directeuren in het basisonderwijs.

Lees meer
Laat je informeren

Je bent geïnspireerd, maar heb je nog geen goed beeld van wat een serious event is en wat het voor jouw organisatie kan bijdragen?
Bel even of stuur even een berichtje.