Tomin Groep

Van Praktijkopleider naar Coach

Het organisatievraagstuk

“Hoe kunnen we beter en sneller inspelen op een nieuwe groep medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt?”
De Tomin groep een werk- leerbedrijf voor de Gooi en Vechtstreek, Eemnes en Almere. In het bedrijf kunnen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun talenten ontdekken en ontwikkelen. Ze werken hierbij in teams die worden begeleid door Praktijkopleiders. Tomin wordt, meer dan voorheen, geconfronteerd met een grotere en bredere instroom van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Serious Event

De BrainstormXL was erop gericht om de Praktijkopleiders zelf ideeën te laten bedenken over hoe zij denken dat ze beter in kunnen spelen op de nieuwe groepen medewerkers. Aan dit programma deden o.a. 40 leidinggevenden van de Tomin groep mee.

Serious Impact

De BrainstormXL hebben we ingezet als start van het verbetertraject, waarbij de deelnemers zelf verantwoordelijkheid namen voor het nieuwe profiel van een meer coachende leider. Tijdens de brainstorm zijn teams, in een competitie, uitgedaagd om het beste idee te vinden op deze vraag.


Andere klantcases

Of ga terug naar alle klantcases

Betere campagnecommunicatie

Hoe kan de afdeling communicatie van Stop Aids Now eerder betrokken worden bij campagnes? BrainstormXL ging aan de slag met dit vraagstuk.

Lees meer

Hoe profileer ik mij als MD’er

Hoe meer regie en richting te geven aan je eigen carrière? Deelnemers gingen aan de slag met eigenaarschap over de eigen loopbaan.

Lees meer

Praktijkgericht onderzoek

Onderwijsvernieuwing rondom praktijkgericht onderzoek door afstemming en samenwerking met het bedrijfsleven

Lees meer

Van beleid naar praktijk

In één dag van beleidsnotitie naar een aanzet tot implementatie. Met BrainstormXL gingen de deelnemers 'back to the future' om concrete stappen te zetten richting de toekomst.

Lees meer

24-uurs - Kaders en Kansen

Wat bindt en onderscheidt ons? Voor het Montessori Kenniscentrum organiseerde BrainstormXL een 24-uurs conferentie voor alle directeuren in het basisonderwijs.

Lees meer

Meest klantgerichte supermarkt

Hoe kunnen we de verwachtingen van onze klanten blijven overtreffen? In deze super BrainstormXL gingen in vier dagen maar liefst 400 medewerkers met deze uitdaging aan de slag.

Lees meer
Laat je informeren

Je bent geïnspireerd, maar heb je nog geen goed beeld van wat een serious event is en wat het voor jouw organisatie kan bijdragen?
Bel even of stuur even een berichtje.