Brainboost

Brainen en “eigenaarschap” Boosten met een concreet resultaat

Bij onze BrainBoost draait alles om het nemen van eigenaarschap voor de bedachte oplossingen. De naam "BrainBoost" is gekozen omdat het perfect weergeeft wat het programma doet: “Brainen” over oplossingen en eigenaarschap “Boosten”“. Het draait om het ontwikkelen van de juiste skills en persoonlijke groei, zodat iedereen na deze dag vol zelfvertrouwen aan de slag kan met de gekozen ideeën en oplossingen.

Hoe ziet een dagje BrainBoosten eruit?

We kiezen bewust voor een inspirerende omgeving om creativiteit en openheid te stimuleren. Deze setting helpt je om los te komen van de dagelijkse routine en met een frisse blik naar gedragsverandering te kijken. Een typische dag met de BrainBoost ziet er als volgt uit:

Ochtend:

•  Welkomstsessie: Introductie van de dag en uitleg van het programma.

•  Nut en Noodzaak: De directie of manager presenteert de uitdaging voor de dag. “Wat komt er op ons af, waar moeten we op inspelen, welke uitdaging ligt er voor ons, etc”. Hierbij wordt het nut en noodzaak van de dag benadrukt en iedereen uitgenodigd om mee te denken.

•  Gastspreker: In een half uur geeft de gastspreker meer context bij de uitdaging. Dat kan zijn door eigen ervaringen te delen, deskundigheid te delen of een boost te geven om de creativiteit en het brainstormen te bevorderen.

•  Brainen: Hierna gaan we de uitdaging en de inzichten uit de presentaties omzetten in oplossingen en ideeën. Hierin gaan de deelnemers in groepen brainstormen en sparren tussentijds hierover met de directie/management.

•  Presentaties en Feedback: Aan het einde van de brainstorm presenterende groepen hun oplossingen aan de directie/management. Uiteindelijk worden de beste ideeën gekozen.

Middag:

•   Boosten: We bieden de deelnemers een serie korte interactieve workshops. Focus van deze workshops is het versterken van eigenaarschap. Deelnemers worden op verschillende manieren uitgedaagd om te bepalen hoe zij zelf bij kunnen dragen aan de gekozen oplossingen.

•  Afsluiting en borrel: Een informele afsluiting met een netwerkborrel waar je de kans krijgt om verder te praten met de experts en andere deelnemers.

Brainboost

Waarom deelnemen aan de Brainboost?

Innovatief

Wij voeden de organisatie of het team met de concrete uitdaging(en) van de organisatie en bieden in een korte presentaties de deelnemers de benodigde inzichten en context. Daarna gaan we brainstormen. In groepen gaan de deelnemers aan de slag om oplossingen te bedenken voor de uitdaging(en) waar de organisatie voor staat. Samen met BrainstormXL ontwikkelen we zo passende interventies die echt werken en gedragen zijn door de organisatie en de medewerkers. In de middag staat “eigenaarschap” centraal. De deelnemers volgen korte interactieve workshops die gericht zijn op het boosten van het nemen van verantwoordelijkheid voor de gekozen oplossingen. Voorbeelden van deze workshops zijn:

  • Invloed en beïnvloeden
  • Durf
  • Leervermogen vergroten
  • Groeimindset – fixed-mindset en growth-mindset
  • Eigenaarschap
  • Fouten maken moet – over het nemen van risico’s

Belevingsgericht

Veranderingen gaat niet alleen theorie en ideeën, maar vooral ook over het concretiseren van de theorie en ideeën in concrete oplossingen. We zorgen er in de BrainBoost voor dat, na deze dag, iedereen een concreet plan van aanpak heeft en de volgende dag al kan starten en een bijdrage kan leveren aan de gekozen ideeën en oplossingen.

Effectief

Onze interventies zijn daardoor direct toepasbaar en gericht op individuele tastbare resultaten. Zo draagt de BrainBoost bij aan het direct concretiseren van de verandering.

Samenwerking en pro-activiteit

Samenwerken staat bij ons centraal. Tijdens de sessie werken de intensief samen met collega’s om oplossingen te bedenken. Daarnaast ga iedereen ook met zichzelf aan de slag. Centraal staat hierbij de vraag “Wat kan ik proactief bijdragen aan het realiseren van de gekozen oplossingen”. Hierin gaan de deelnemers op zoek naar wat zei zelf, vanuit eigen positie, functie of rol, kan inbrengen. ”Welke Boost kan jij geven aan de uitdaging van de organisatie?”

Doe Mee en 'Boost' Samen Met Ons!

Ben je klaar voor verandering binnen jouw organisatie of team en wil je die in één dag naar een hoger niveau te tillen? Meld je aan voor een dag vol inzichten, samenwerking en praktische oplossingen.

Zie onze andere serious events!

BrainTrain
GedragsBrouwerij
Outcompany Crowdsourcing
Incompany Crowdsourcing
Laat je informeren

Je bent geïnspireerd, maar heb je nog geen goed beeld van wat een serious event is en wat het voor jouw organisatie kan bijdragen?
Bel even of stuur even een berichtje.