Welkom bij de Gedragsbrouwerij

Gedrag dat werkt, gebrouwen met zorg

Bij onze Gedragsbrouwerij draait alles om het creëren van effectieve gedragsveranderingen binnen organisaties. Net zoals een goed glas bier, vergt dit vakmanschap, de juiste ingrediënten en een perfect proces. In samenwerking met de gedragsexperts van BrainstormXL bieden we een interactieve dag vol inspiratie en praktische oplossingen.

Waarom deelnemen aan de gedragsbrouwerij?

Innovatief

Wij combineren de nieuwste wetenschappelijke inzichten met beproefde technieken. Samen met BrainstormXL ontwikkelen we interventies die echt werken.

Belevingsgericht

Gedragsverandering gaat niet alleen om cijfers en theorie, maar ook om emoties en beleving. We zorgen ervoor dat onze aanpak aansluit bij de dagelijkse praktijk en uitdagingen binnen jouw team.

Effectief 

Onze interventies zijn direct toepasbaar en gericht op tastbare resultaten. We helpen je om echte, blijvende veranderingen te realiseren.

Samenwerking

Samenwerken staat bij ons centraal. Tijdens de sessie werk je intensief samen met je team en onze experts om interventies te ontwikkelen die perfect passen bij jullie situatie.

Hoe ziet een dagje gedragsbrouwen eruit?

De Gedragsbrouwerij doen we in een inspirerende omgeving om creativiteit en openheid te stimuleren. Deze setting helpt je om los te komen van de dagelijkse routine en met een frisse blik naar gedragsverandering te kijken. Een typische dag bij de Gedragsbrouwerij ziet er als volgt uit:

Het brouwen van bier 

Het brouwen van bier is net als het ontwerpen van een goede gedragsinterventie

Het brouwen van bier is een kunst die veel meer inhoudt dan alleen het mengen van ingrediënten. Net als bij het ontwerpen van een effectieve gedragsinterventie, vereist het een diepgaand begrip van de processen en invloeden die het eindresultaat bepalen. Verken samen met de Gedragsbrouwerij hoe inzicht in weerstanden, motieven, sociale omgeving en gemak kan leiden tot de perfecte ‘interventie’.

Ingrediënten: Begrip van Weerstanden en Motieven

Bij het brouwen van bier moet de brouwer de juiste ingrediënten kiezen en deze in de juiste verhoudingen gebruiken. Evenzo moeten bij gedragsinterventies de motieven en weerstanden van de doelgroep zorgvuldig worden begrepen en aangepakt. Net zoals een brouwer weet dat een verkeerde hoeveelheid hop of gist het bier kan verpesten, weet een ontwerper van gedragsinterventies dat het negeren van de onderliggende motieven en weerstanden het succes van de interventie kan ondermijnen.

Weerstanden: Mensen zijn vaak terughoudend om hun gedrag te veranderen vanwege onzekerheid, angst voor het onbekende of tevredenheid met de status quo. Het begrijpen van deze weerstanden is essentieel om effectieve strategieën te ontwikkelen die deze kunnen overwinnen.

Motieven: Wat drijft mensen om hun gedrag te veranderen? Dit kan variëren van persoonlijke voordelen, zoals gezondheid en welzijn, tot externe beloningen of sociale acceptatie. Het identificeren en benutten van deze motieven kan de effectiviteit van de interventie aanzienlijk verhogen.

Gedragsbrouwerij

Proces: Invloed van de Sociale Omgeving

Net zoals het brouwproces beïnvloed wordt door omgevingsfactoren zoals temperatuur en fermentatietijd, wordt gedragsverandering beïnvloed door de sociale omgeving van individuen. De normen, waarden en gedragingen van de groep waartoe iemand behoort, kunnen een grote invloed hebben op de bereidheid en het vermogen om gedrag te veranderen.

Sociale druk en steun: Mensen zijn sociale wezens en worden sterk beïnvloed door de mensen om hen heen. Door interventies te ontwerpen die rekening houden met sociale druk en steun, kunnen we gedragsverandering bevorderen. Bijvoorbeeld, het creëren van een ondersteunende gemeenschap kan individuen motiveren om veranderingen door te voeren en vol te houden.

Gemak: De Toegankelijkheid van Gedragsverandering

Een goede brouwer zorgt ervoor dat het bier gemakkelijk te drinken en toegankelijk is voor de consument. Evenzo moet een effectieve gedragsinterventie gemakkelijk uitvoerbaar zijn. Complexe of tijdrovende veranderingen zullen waarschijnlijk minder succesvol zijn.

Gebruiksvriendelijkheid: Interventies moeten eenvoudig en praktisch zijn om te implementeren. Dit kan betekenen dat er hulpmiddelen of technieken worden ontwikkeld die de gewenste gedragsverandering gemakkelijker maken, zoals herinneringen, vereenvoudigde stappen of ondersteuning bij de eerste pogingen tot verandering.

Het Perfecte Brouwsel: Technieken en Aanpak

Net zoals het brouwproces verfijnde technieken vereist om het perfecte bier te creëren, vereist het ontwerpen van gedragsinterventies de inzet van de juiste technieken en benaderingen. Door een diepgaand begrip van de bovengenoemde factoren kunnen we interventies ‘brouwen’ die niet alleen effectief zijn, maar ook goed aansluiten bij de beleving en behoeften van de doelgroep.

Technieken: Het gebruik van bewezen technieken zoals nudging, positieve bekrachtiging, en sociale marketing kan helpen bij het bevorderen van gedragsverandering. Deze technieken moeten echter worden afgestemd op de specifieke context en doelgroep om optimaal effectief te zijn.

Aanpak: Een holistische benadering, waarbij rekening wordt gehouden met alle facetten van het gedrag en de context waarin het gedrag plaatsvindt, zorgt voor een robuustere en duurzamere gedragsverandering.

Gedragsbrouwerij

Samen Interventies Ontwerpen: Een Dag vol Beleving

Het concept om samen met teams uit organisaties in één dag een belevingsgerichte interventie op te stellen, is als het samen brouwen van een uniek biertje. Door de kennis en ervaring van verschillende teamleden te combineren en te focussen op de motieven, weerstanden, sociale omgeving en gebruiksvriendelijkheid, kunnen we tot interventies komen die echt impact maken.

Workshops en Sessie-ontwerpen: In interactieve workshops kunnen teams kennismaken met de basisprincipes van gedragsverandering, inspiratie opdoen uit succesvolle cases, en gezamenlijk werken aan het ontwerpen van een op maat gemaakte interventie voor hun specifieke context.

Door het proces van gedragsverandering te benaderen als een brouwproces, kunnen we interventies creëren die niet alleen effectief zijn, maar ook daadwerkelijk worden omarmd en uitgevoerd door de doelgroep. Laten we samen het perfecte brouwsel creëren voor gedragsverandering!

Doe mee en ‘brouw’ samen met ons!

Ben je klaar om gedragsverandering binnen jouw organisatie in één dag naar een hoger niveau te tillen? Meld je aan voor de Gedragsbrouwerij:  een dag vol inzichten, samenwerking en praktische oplossingen.

Zie onze andere serious events!

BrainTrain
Outcompany Crowdsourcing
Incompany Crowdsourcing
Brainboost
Laat je informeren

Je bent geïnspireerd, maar heb je nog geen goed beeld van wat een serious event is en wat het voor jouw organisatie kan bijdragen?
Bel even of stuur even een berichtje.