Maak jouw heidag tot een succes

heidag

Boeien, binden en betrekken van medewerkers?

In een tijd waarin organisaties streven naar groei, veerkracht en innovatie maakt het belang van heidagen steeds duidelijker. Een heidag biedt een waardevolle kans om samen te komen, samen te brainstormen en zo te verbinden. In deze blog kijken we naar het nut en effect van heidagen én geven we tips en inspiratie voor het organiseren van de heidag met impact!

Organiseer een heidag met impact!

Het organiseren van een heidag gaat verder dan een bedrijfsevenement op de agenda zetten. Een heidag geeft jouw medewerkers de kans om uit de dagelijkse routine te stappen. Door het organiseren van een heidag laat je zien dat je de betrokkenheid en inzet van het team waardeert, wat essentieel is voor een positieve werkcultuur en het ophalen van succes op lange(ere) termijn. Ook is het een geschikt middel om aan de slag te gaan met vraagstukken die vaak 'blijven liggen' in de waan van de dag.

Op een heidag draait alles dus om het team. Door het aanbieden van diverse activiteiten, zoals teambuildingoefeningen, workshops en brainstormsessies, versterkt je de onderlinge band tussen teamleden. Het delen van ervaringen buiten de werkplek zorgt voor een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid. Het uiteindelijke resultaat: de neuzen (weer) dezelfde kant op en meer draagvlak voor richtingen die samen gekozen zijn.

4  stappen om een succesvolle en impactvolle heidag te organiseren

  1. Locatie: Kies een locatie die inspirerend en afgezonderd is, weg van de routine van het kantoorleven. Dit helpt deelnemers om mentaal "uit te loggen" en zich volledig op de onderwerpen van de heidag toe te leggen.
  2. Samen plannen: Betrek je medewerkers bij het plannen van de heidag. Zo zorg je ervoor dat het programma aansluit bij de verwachtingen en behoeften. Dit vergroot de betrokkenheid en het enthousiasme.
  3. Balans tussen werk en ontspanning: Zorg voor een goede balans tussen werkgerelateerde sessies en ontspannende teambuildingactiviteiten. Dit zorgt voor een dynamische en energieke dag.
  4. Vervolg: De impact van een dag wordt vergroot door een effectief vervolg. Stel actieplannen op naar aanleiding van de brainstormsessies en zorg voor duidelijke updates over de voortgang.


Betrokkenheid vergroten: Het hart van heidagen

Een van de meest waardevolle aspecten van heidagen is dat het een goede gelegenheid is om de betrokkenheid van medewerkers bij jouw bedrijf te vergroten.  Een centraal element van heidagen, zoals aangegeven op www.brainstormxl.nl , is de focus op brainstormen. Dit biedt een uitgelezen kans voor teams om samen aan oplossingen te werken voor actuele bedrijfsuitdagingen. 


Het resultaat: meer draagvlak voor gekozen oplossingen

Gezamenlijk te brainstormen levert niet alleen creatieve oplossingen op, maar vooral ook gedragen oplossingen. Want....het zijn plannen die door jouw medewerkers zelf zijn bedacht!

10 tips voor het organiseren van een energieke en impactvolle heidag:

Locatiescouting en boeking

Selecteer en boek locaties die passen bij de doelen van de heidag. Dit kan bestaan uit de mooiste (niet zo bekende) plekjes in de natuur, monumenten met een bepaalde historie die bijdragen aan het thema van de dag tot moderne conferentieruimtes met alle technische voorzieningen.

Programmaontwikkeling

Ontwikkel een dagprogramma dat een mix van inspiratiesessies, workshops, en teambuildingactiviteiten bevat. Zorg ervoor dat elke activiteit is ontworpen om de deelnemers te inspireren en te verbinden.

Sprekers en facilitators

Vraag inspirerende sprekers en facilitators in die expertise hebben op relevante onderwerpen zoals leiderschap, innovatie, persoonlijke ontwikkeling of teamdynamiek.  Dat klinkt heel duur, maar dat hoeft niet persé zo te zijn. Ook 'gewone' mensen kunnen heel inspirerend een verhaal brengen, die tegen een kleine vergoeding dit willen doen. Natuurlijk ook kan je ook mensen uit je eigen organisatie vragen om de sessie te begeleiden. Waar het om gaat is dat jij je handen vrij hebt om ook deel te nemen aan de dag.

Cateringdiensten

Moeten we hier nog iets over zeggen? Eten en drinken is nu eenmaal belangrijk. Het zijn namelijk niet alleen momenten die nodig zijn om de energievoorraad aan te vullen. Bij de pauzes, lunch en borrel ontstaan vaak de echte momenten van verbinding. Dan komt het echte gesprek los. Catering kan ook bijdragen aan het thema van de dag, denk bijvoorbeeld aan de wijze van presenteren of de stijl van het eten en drinken. 

Teambuilding-activiteiten

Organiseer originele en boeiende teambuildingactiviteiten die niet alleen leuk zijn, maar ook ontworpen om samenwerking en communicatie te versterken.

Technische ondersteuning

Niets is zo ergerlijk als te moeten wachten op een filmpje of videoverbinding die niet start of een slechte geluidsinstallatie. Zorg voor technische ondersteuning om ervoor te zorgen dat alle presentaties, workshops en andere activiteiten soepel verlopen. Zeker als je een bijeenkomst voor meer dan 50 mensen organiseert!

Decoratie en sfeer

Creëer een inspirerende omgeving door middel van doordachte decoratie die de locatie transformeert en de creativiteit en energie van de deelnemers verhoogt.

Gezondheid en Welzijn

Niet voor iedere heidag of organisatie geschikt, maar we zien gezondheids- en wellnessactiviteiten, zoals yoga of meditatiesessies steeds vaker terugkomen als onderdeel van de dag. Het helpt om deelnemers zich meer te laten ontspannen en hoeft echt niet 'zweverig' te zijn. Probeer het eens!

Digitale hulpmiddelen

Maak gebruik van apps en digitale tools om de betrokkenheid te vergroten, zoals event-apps waar deelnemers hun schema kunnen bekijken, netwerken, en feedback kunnen geven. Ook 'teasers' in de vorm van kleine filmpjes of berichtjes vooraf aan de heidag zorgen voor grotere betrokkenheid. 

Opvolging

Bied follow-up diensten aan zoals het verzamelen van feedback, het meten van de impact van de heidag, en het aanbieden van advies over hoe de resultaten van de dag geïntegreerd kunnen worden in de dagelijkse praktijk.

Het organiseren van een heidag is dus niet alleen een kans om het team te boeien en te binden, maar ook een gelegenheid om meer draagvlak te creëren voor de doelstellingen van het bedrijf!

Jouw uitdaging

Heb je een uitdaging op het gebied van Heidag of ben je van plan binnenkort een belangrijke wijziging door te voeren? Wat kan je dan van ons verwachten:

  • Wij nemen contact met je op en kijken samen wat BrainstormXL voor je kan betekenen;
  • Wij sturen je een Whitepaper op over de kracht van het betrekken van medewerkers bij veranderingen;
  • Je kunt ook contact met ons opnemen serviceteam: 030-6062711 of gebruik dit formulier;
  • Lees casussen van bedrijven die je al zijn voorgegaan.

Betrekken van medewerkers bij Heidag, wij lossen deze samen met je op!


Laat je informeren

Je bent geïnspireerd, maar heb je nog geen goed beeld van wat een serious event is en wat het voor jouw organisatie kan bijdragen?
Bel even of stuur even een berichtje.