Hoe gaan we straks alles elektrisch doen?

Over hoe we omgaan met de steeds hogere duurzaamheidseisen

In de bouwsector is er een groeiende vraag naar de elektrificatie van bouwmaterieel. Om de klimaatdoelstellingen te halen komt er een steeds grotere druk op het schoon en emissieloos bouwen. Ook in de aanbesteding worden er meer eisen opgenomen voor de uitstootbeperking, met name in de bebouwde omgeving.

Dit betekent een enorme transitie en kostenpost voor de bouwbedrijven, waarbij ze steeds vaker de traditionele brandstofmotor van de bouwmachines moet worden vervangen door een uitstootvrij alternatief, zoals een elektromotor met accu. Dit levert dit veel praktische problemen op zoals het opladen van de accu’s voor en tijdens de werkzaamheden, het toenemen van het gewicht van het materieel en het vervoer daarvan, het vermogen en onderhoud van al dat nieuwe materieel. Naast de kosten ervaren veel bouwbedrijven ook bij hun medewerkers weerstand om met de, soms minder praktische, elektrische machines te werken.

Duurzaamheid levert niet alleen in de bouwsector een uitdaging op, in bijna alle sectoren staat dit hoog op de agenda.

Wist je dat:

  • Het betrekken van medewerkers bij duurzaamheidsoplossingen de weerstand tegen de nieuwe werkwijze verlaagd
  • Duurzaamheid aansluit bij een brede maatschappelijke ontwikkeling waar klanten, medewerkers en omgeving een positieve betekenis aan geven.

  • Het bij een toenemend aantal medewerker het een relatie heeft met zingeving en tevredenheid.
  • Duurzaamheid in een organisatie alleen zinvol is als het voor alle medewerkers ook betekenis gaat krijgen waardoor er draagvlak ontstaat.
  • Door medewerkers te betrekken er duurzaamheidsgedrag ontstaat op de werkvloer waardoor ze eigenaarschap gaan vertonen en meedenken in duurzaamheidsoplossingen.

Jouw uitdaging

Heb je een uitdaging op het gebied van duurzaamheid of ben je van plan binnenkort een belangrijke wijziging door te voeren? Wat kan je dan van ons verwachten:

  • Wij nemen contact met je op en kijken samen wat BrainstormXL voor je kan betekenen;
  • Wij sturen je een Whitepaper op over de kracht van het betrekken van medewerkers bij veranderingen;
  • Je kunt ook contact met ons opnemen serviceteam: 030-6062711 of gebruik dit formulier;
  • Lees casussen van bedrijven die je al zijn voorgegaan.

Betrekken van medewerkers bij duurzaamheid, wij lossen deze samen met je op!


Laat je informeren

Je bent geïnspireerd, maar heb je nog geen goed beeld van wat een serious event is en wat het voor jouw organisatie kan bijdragen?
Bel even of stuur even een berichtje.