Wie zijn wij

“Een andere aanpak voor complexe en urgente vraagstukken in jouw organisatie”

Wij hebben een andere kijk op het oplossen van actuele vraagstukken in jouw organisatie. Onze aanpak richt zich op het vooraf betrekken van medewerkers in plaats van het achteraf informeren. Dit noemen we incompany crowdsourcing: we zetten medewerkers aan tot het creëren van oplossingen voor de uitdagingen waar jouw organisatie voor staat. 

Met deze vorm van co-creatie realiseren we direct draagvlak en betrokkenheid voor de gekozen oplossingen: medewerkers hebben hier namelijk zelf aan meegewerkt. Wij begeleiden deze trajecten door samen met de opdrachtgevers het vraagstuk in kaart te brengen, de evenementen voor te bereiden en bieden indien gewenst ook extra diensten om blijvend de oplossingen te borgen.

Wat maakt BrainstormXL uniek

  • Ruime ervaring met het organiseren van evenementen rondom organisatieveranderingen, maatschappelijke en bedrijfsvraagstukken
  • Op basis van wetenschappelijke inzicht ontwikkelde methodiek om grote groepen medewerkers en/of leidinggevenden te boeien, binden en te betrekken
  • Begeleiding voor en ook na de brainstorm om blijvende impact te garanderen
  • Professioneel team van dagvoorzitters, teamcoaches, bedrijfskundigen, gedragspsychologen en belevingsexperts

“Kunnen jullie medewerkers trainen om meer betrokken te zijn?’’ 

Deze vraag krijgen we regelmatig, waarop ons antwoord is dat dit met een training of een cursus nogal lastig gaat. Maar hoe dan wel?  Daarom ontwikkelden we in 2012 een werkvorm voor vraagstukken van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden om medewerkers meer te betrekken bij de uitdagingen van de onderneming. Aan de basis van onze aanpak staat het gebruik van brainstormtechnieken in combinatie met een dag samen stevig en met (werk)plezier aanpakken. Door medewerkers te betrekken en te vragen hun expertise in te zetten, nemen ze meer verantwoordelijkheid en zijn ze meer betrokken bij de uitvoering.

In de loop der jaren ontwikkelden we verder een eigen methodiek om grote groepen medewerkers te activeren bij het oplossen van organisatievraagstukken. We ontdekten dat dit ook  goed toe te passen is op groepen van vele honderden deelnemers. BrainstormXL ontwikkelde zich tot meer dan alleen een werkvorm. Het groeide uit tot een energiek evenement waar we stevig doorwerken combineren met een beleving waar de deelnemers nog lang over spraken.

"Veel bijeenkomsten zijn gericht op het informeren of delen van kennis. Mijn ervaring is dat medewerkers vaak goed weten wat nodig is om vraagstukken voor de organisatie op te lossen. Dat hoef je ze niet te vertellen. Ook zien we dat weten nog geen doen is.  Al is de kennis aanwezig, het betekent nog niet meteen dat mensen daarnaar gaan handelen.  


Vanaf dat moment zijn we het gaan omdraaien: ' Vertel ons wat er beter kan en hoe je dat denkt aan te pakken, want jullie zijn de professionals' . Dus minder van bovenaf zenden, meer zelf oplossingen laten aandragen.  Er zijn natuurlijk altijd kaders en daarbinnen zijn wij het proces gaan begeleiden.


We merkten dat onze aanpak werkte, begrip voor het vraagstuk en verandering ontstond en er goede ideeën kwamen die bijdragen aan de gewenste verandering."

'Het gaat hier te veel op werken lijken!'  Met deze woorden riep een leidinggevende onze afdeling tot de orde als we te stil -of juist driftig typend- achter ons scherm bezig waren. Hij bedoelde dat we niet persé harder moesten werken, wat energie kost, maar op een manier werken die energie geeft.  ‘Maak je werk leuk voor jezelf en anderen. Je zal zien dat je resultaten boekt’. Wow, kan dat?


Bij BrainstormXL passen we dit principe toe. Management en medewerkers 'werken' op een andere manier aan een serieus vraagstuk.  We maken van werk een evenement waar het plezier en de energie vanaf spat. Daarom noemen we het een serious event. Een inspirerend evenement dat ook nog eens serious impact oplevert.

Het binden van eigen talent en expertise is op dit moment misschien wel dé grootste uitdaging voor werkgevers op dit moment. Daar past een BrainstormXL perfect bij.

Het BrainstormXL team

Wie zijn wij

Communicatie & video


Wie zijn wij

Online marketing


Wie zijn wij

Socials & content


Wat onze opdrachtgevers zeggen

Gemeente Vlaardingen

"Alle terugkoppeling die ik krijg zijn positief. Een aantal mensen zijn nog steeds chagrijnig dat ze niet gewonnen hebben. Vorige week is de dag ook besproken in de regiegroep projectmatig werken en hebben we besloten om de kwaliteitenkaart ook daadwerkelijk in te voeren."

Peter de Block , Hoofd voorbereiding & realisatie gemeente Vlaardingen

Sagènn

“De speelse manier van de opzet, de informele en open sfeer en de pragmatische benadering van BrainstormXL hebben het beste uit onze medewerkers gehaald en daarmee hebben zij zichzelf en onze klanten positief verrast.

Er is in de wandelgangen nog lang over gesproken, een aantal klanten heeft de ideeën van onze teams daadwerkelijk geïmplementeerd en de saamhorigheid onderling in onze bedrijven is verbeterd, en daarmee zijn onze verwachtingen overtroffen."

Mascha Barnedrecht , Directeur Sagènn

BrainstormXL heel inspirerende dag met jonge talenten die ons adviseren hoe we onze team en coachtool verder vermarkten

Karin van Kesteren

Een kijkje bij enkele Serious Events

Laat je informeren

Je bent geïnspireerd, maar heb je nog geen goed beeld van wat een serious event is en wat het voor jouw organisatie kan bijdragen?
Bel even of stuur even een berichtje.